May 20, 2013

Everything is bigger in Texas

Viime viikon viikonloppuna tehtiin reissu Texasin pääkaupunkiin Austiniin, joka on tunnettu lukemattomista liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksista, live-musiikista ja asukkaiden 'hippeydestä' :-D Jouduin jättämään keväällä vaihtariporukan kanssa tehdyn Austinin reissun väliin futispelien takia, joten päätettiin hostien kanssa käväistä tsekkaamassa kaupunki itseksemme. Ensimmäisenä mentiin Capitoliin, jossa sijaitsee Texasin kongressi ja senaatti, ja missä kaikennäköinen Texasin osavaltiota koskeva päätöksenteko tapahtuu. Varmaankin jokaikinen Texasilainen tuntee sanonnan 'everything is bigger in Texas' eli suomeksi käännettynä 'kaikki on isompaa Texasissa', ja tämän sanonnan todenmukaisuus onkin tullut todistettua jo monesti tämän vuoden aikana. Varmaankin paras esimerkki siitä on kuitenkin Texasin Capitol rakennus, joka ihan tarkoituksella rakennettiin noin 6 metriä korkeammaksi kuin Washington D.C.ssä sijaitseva Yhdysvaltain Capitol rakennus, vain ja ainoastaan siksi, että kaiken on pakko olla isompaa täällä kuin muualla :-D Capitolissa tuli pyöriskeltyä ympäriinsä pari tuntia, minkä jälkeen mentiin Austin Botanical Gardeniin ihmettelemään ja ottelemaan kuvia. Iltapäivästä käytiin kirjautumassa sisään hotelliin, minkä jälkeen meidän loppupäivä oli vähän huonosti suunniteltu, joten parin tunnin ympäriinsä ajelun jälkeen päädyttiin Dave & Busters pelihalliin. Ostettiin noin $20 arvosta pelimerkkejä, joita sai sitten käyttää erilaisten pelikoneiden pelaamiseen :-) Yleensä aina pelin lopuksi voittaja sai jonkun tietyn määrän sellaisia lipukkeita, jotka sai sitten ennen lähtöä vaihtaa niiden kaupassa johonkin enemmän tai vähemmän tarpeelliseen tavaraan, kuten pehmoleluihin tai snapsilaseihin :-D Illalla mentiin sitten urheilubaariin/-ravintolaan syömään ja seurattiin samalla NHL playoff-peliä!
Sunnuntaina lähdettiin aamusta liikkeelle ja mentiin Colorado-joelle melomaan. Kameraa en viittinyt vetää mukanani kanoottiin, koska en halunnut ottaa sen veteen tiputtamisen riskiä, mutta maisemat oli kyllä todella upeita! Vaikka tuo joki sijaitsee ihan Austinin keskustan vieressä, siellä meloessa pääsi ihanasti rentoutumaan ja kaikki suurkaupungin hälinä jäi taakse. Nähtiin vedessä myös noin 20 kilpikonnaa päivää paistattelemassa yhden puun rungolla ja pari käärmettäkin uiskenteli vastaan. Sieltä lähdettyämme suunnattiin sitten host-isovanhempien luo käymään äitienpäivä kahvilla ja sen jälkeen ajeltiinkin takasin kotia kohti :-)

ps. Perjantaina starttasi meikäläisen vaihtovuoden viimeinen kuukausi käyntiin, o-ouuuuu..!

2 comments:

  1. Oot varmaa jo palaillu suomen puolelle enkä tiiä miten paljon tätä blogia enää kattelet, mutta minkä järjestön kautta olit vaihdossa, ja olitko tyytyväinen sen toimintaan?:) suosittelistko sitä?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Olin vaihdossa STS:n kautta ja oon ollu kyllä tosi tyytyväinen niiden toimintaan :) Amerikan pääs mun järjestönä oli Ayusa, joiden kanssa ei myöskään ollut ongelmia, mutta jotkut asiat hoidettiin tosi viime tingassa.. Mutta suosittelen kyllä STS:ää :-)

      Delete